Hjälp & support

Gratis flytthjälp när ni beställer webbhotell hos Inleed! Klicka här för att läsa mer

Så lyckas du med att synas på nätet

Inleed - 2017-03-01

Jag heter Jesper Ribacka och driver företaget Ribacka Group AB, där vi är specialiserade på Sökmotoroptimering, affiliatemarknadsföring och hur man driver trafik på nätet. Jag tänkte i det här inlägget berätta hur du kan göra för att komma igång med att öka din synlighet på nätet.

Skaffa en hemsida För att dina kunder ska kunna hitta till dina produkter eller till ditt företag så behöver du en hemsida. Det är idag väldigt enkelt att få upp en hemsida till skillnad mot hur det gick till för 10 år sedan.

Det första du behöver göra är att välja ett webbhotell som är bra. Vi använder Inleed till våra sajter och är mycket nöjda med resultatet, så därför kommer vi använda Inleed i detta exempel.

Hos Inleed kan du sedan att välja att köpa ett domännamn alternativt flytta dit ett om du redan har köpt ett namn tidigare. Sedan väljer du ett webbhotell-paket som passar dig. Ska du enbart ha en hemsida så fungerar det billigaste alternativet. Ska du driva en verksamhet som kräver att hemsidan laddar supersnabbt och alltid är uppe? Då bör du istället välja en VPS med managed hosting som kostar några hundralappar i månaden. Detta har vi valt och vi är mycket nöjda med resultatet.

Välj ett CMS som passar Världens största publiceringsverktyg heter WordPress och det är också ett av dom CMS som vi rekommenderar när du ska starta en första hemsida. Inleed har en grym support som hjälper dig att installera din hemsida i WordPress med bara några klick. Är du lite mer erfaren så kan du bygga din hemsida med egen kod, som vi till exempel har gjort till denna kund som är en helt ny online casino guide: GamblingAdvisor.com.

Driv trafik till din hemsida När du har fått upp din hemsida hos Inleed så är den största utmaningen fortfarande kvar: att få människor att hitta till din sajt. Här finns det lite olika alternativ att satsa på men vi går igenom dom vanligaste.

Sökmotoroptimering är en av dom bästa trafikkällorna på nätet och går kortfattat ut på att ranka så högt upp som möjligt i Googles organiska sökresultat. Här gäller det att du bygger en så bra hemsida som möjligt kring den nischen och de sökorden du vill synas på. Du behöver även få andra hemsidor inom ditt område att länka till dig. Jag rekommenderar att du läser på hur “on-page” och “off-page” optimering går till. Skulle du inte vara intresserad alls av att lära dig hur SEO fungerar så finns det flera bolag som är duktiga på att hjälpa dig. Pineberry är ett exempel på SEO-företag som vi har bra erfarenhet ifrån.

Att använda sig av sociala medier är också ett väldigt kraftfullt sätt att driva trafik till sin hemsida. Instagram fungerar till exempel väldigt bra för webbutiker, framför allt inom mode, där man snabbt kan nå tusentals följare om man är en flitig postare. Facebook är också en utmärkt plattform att få ut nyheter och erbjudanden på och du hittar lätt enkla och smarta sätt att fånga din målgrupp med lite kreativitet. Ett tips här som inte så många gör är att leta upp grupper på Facebook som har din målgrupp. Kontakta gruppägaren och erbjud att få annonsera alternativt starta ett samarbete. Oftast kan du för bara några hundralappar komma igång och göra reklam för tusentals potentiella kunder.

Sist men inte minst så har vi Adwords. Det är de 4 annonserna som ligger ovanför Googles organiska sökresultat och kommer upp när du söker efter något. Här måste du också sätta dig in ganska ordentligt för att inte kasta dina pengar i sjön och ett tips är att testa försiktigt och inte ha för bråttom. Fördelen med Adwords är att du kan nå ett bra resultat på någon månad, medans SEO oftast tar 6-12 månader innan resultatet kommer. Detta kan du självklart också få hjälp med av dom flesta företagen som också kan hjälpa dig med SEO.

Sist men inte minst - ha tålamod Det viktigaste av allt när du startar en hemsida på nätet är att ha tålamod. Trafiken kommer aldrig direkt och det tar oftast minst 6-12 månader innan trafiken börjar trilla in. Med en av våra nya sajter tog det till exempel över 1 år innan den första trafiken började komma in.

Jag hoppas att du har fått lite mer förståelse över hur du kan gå tillväga för att komma igång med en hemsida och hur du driver trafik på nätet.

Alla priser är exklusive 25% moms. Ändra till ink. moms